IN MEMORIAM: Jup

 Lieve Jup, wat zullen we je missen...

Jup kwam eind augustus voor het eerst bij ons in de spoeddienst. Waarschijnlijk was hij aangereden door een auto. Zijn achterkantje bleek er ernstig aan toe. Röntgenfoto's onthulden trauma aan zijn staart en heiligbeen. Zijn staartje kon hij niet meer gebruiken en hij had geen controle meer over zijn blaas.
We begonnen aan het lange proces van katheter in, katheter uit, met elke keer de hoop dat hij zelf weer zou kunnen gaan plassen. Maar keer op keer bleek zijn blaas overvuld en moest hij geholpen worden om hem te legen.

Gelukkig was Jup de meest ideale patiënt die je je maar kan voorstellen. Al knuffelend liet hij zich heel geduldig katheteriseren en gooide zijn buikje nog maar eens in de lucht om aan te geven dat daar nog even gekriebeld moest worden. Blijkbaar vond hij het bij ons op de praktijk zó leuk, dat hij eenmaal thuisgekomen menigmaal zijn katheter er weer zelf uithaalde, zodat zijn baasje weer met hem retour moest naar de praktijk voor een nieuwe katheter. En denk maar niet dat Jup zich liet tegenhouden door een kraag of andere constructies om hem bij zijn katheter uit de buurt te houden, want Jup was ook een ware Houdini ;-)

Meermalen overlegden we met verscheidene specialisten en we hoopten op dat wonder, dat sommige patiënten toch nog hun blaasfunctie terugkrijgen na een dergelijk trauma. Zijn gemotiveerde eigenaresse spaarde kosten noch moeite, Jup kreeg zelfs ondersteuning van acupunctuurbehandelingen.
Maar de weken verstreken en hoewel Jup al die tijd zich een blije en gelukkige kat toonde en de behandelingen volledig relaxt onderging, werd zijn blaas maar niet beter.
Uiteindelijk hebben we, na nogmaals uitvoerig overleg met specialisten, moeten concluderen dat herstel er voor Jup niet meer inzat. En hoewel hij met zijn 3 jaar nog veel te jong was om te laten gaan, wilden wij hem een leven waarbij meermalen per dag zijn blaas geforceerd geleegd moest worden, niet aandoen.

En dus is een week geleden onze lieve teddybeer Jup van ons heengegaan...


Spoed?

Telefoon/Adres

Praktijk Rijswijk
Oranjelaan 72
2281 GH Rijswijk
070 - 3 900 800
Openingstijden

Praktijk Voorburg
Parkweg 247
2271 BC Voorburg
070 - 3 862 210
Openingstijden