Juni: chippen met korting!Chippen en registreren van katten.

Niet verplicht, toch doen!Hebt u een kat? En is deze nog niet gechipt en geregistreerd? Dan kunt u dat in juni met een flinke korting laten doen. Zo kan uw verdwaalde kat altijd weer bij u worden teruggebracht. Met deze actie sluiten wij en de gemeente Rijswijk aan bij de landelijke campagne van het Landelijk Informatiecentrum Gezelschapsdieren (het LICG).
Het chippen van katten is in Nederland nog niet verplicht. Toch is het belangrijk uw kat te laten chippen en registreren. Elk jaar komen veel zwervende katten in het asiel terecht. Een groot deel is niet gechipt of de registratie is niet goed bijgehouden. Hierdoor kunnen ze niet worden herenigd met hun eigenaar. Slechts 14% van de zwervend aangetroffen katten die terecht komen in het asiel wordt herenigd met de eigenaar. Daarnaast komt het ook voor dat mensen die een kat vinden deze zelf houden als blijkt dat deze niet gechipt is en niet herenigd kan worden met diens eigenaar. Het totale aantal zoekgeraakte en nooit terugbezorgde katten is dus groter dan 14%.


De maand juni is al jaren de maand waarin landelijk extra aandacht wordt gevraagd voor het chippen en registreren van huisdieren. Voor de maand juni is bewust gekozen omdat de vakantieperiode er weer aan komt, en juist dan blijken veel huisdieren vermist te raken. Door uw dier te laten chippen en registreren, én ervoor te zorgen dat uw registratie up-to-date blijft, maakt u de kans om uw huisdier in zo’n geval terug te krijgen zo groot mogelijk.

Ook voor binnenkatten!

Ook voor katten die enkel binnen wonen, is het belangrijk dat ze gechipt en geregistreerd zijn. Een binnenkat die onbedoeld toch op straat belandt (door een te lang openstaande deur of door een raam) heeft een beduidend minder ontwikkeld oriëntatie vermogen dan een buitenkat. Een ontsnapte binnenkat heeft daardoor meer moeite met het terugvinden van het eigen huis en loopt een grotere kans om te gaan zwerven.

Chipactie met korting in juni


In de maand juni kunt u uw huisdier bij ons met 10 euro korting laten chippen. Dit betreft dan een bezoek waarbij alleen gechipt wordt en geen verder onderzoek wordt gedaan. Ook wordt de chip van uw dier direct door ons geregistreerd bij een erkende databank, de Backhomeclub. Het is van belang dat de eigenaar eventuele wijzigingen (verhuizing e.d.) tijdig in deze registratie laat aanpassen.

Extra korting voor inwoners van Rijswijk

Inwoners van Rijswijk kunnen in juni hun kat laten chippen voor zelfs maar € 20 per kat (inwoners van andere gemeentes krijgen deze maand alleen de 10 euro korting).

Dit wordt mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van de gemeente. Gekoppeld aan het chippen is de registratie van de gegevens van de kat en diens eigenaar. Profiteer van deze actiekorting en maak tijdig een afspraak bij één van de twee deelnemende dierenklinieken.

Andere voordelen van een chip

Een ander voordeel van een chip is dat u een gepersonaliseerd kattenluik kunt installeren, zodat alleen uw kat toegang heeft tot uw woning. En er bestaan zelfs voederbakken die werken met chipherkenning. Bij het houden van meerdere huisdieren binnen één huishouden is het op die manier toch mogelijk om ieder dier strikt zijn eigen voeding te geven, handig bij bijvoorbeeld speciale diëten.
Spoed?

Telefoon/Adres

Praktijk Rijswijk
Oranjelaan 72
2281 GH Rijswijk
070 - 3 900 800
Openingstijden

Praktijk Voorburg
Parkweg 247
2271 BC Voorburg
070 - 3 862 210
Openingstijden