Herfstgevaren
Het is nu echt heerlijk weer om met de hond te gaan wandelen, en de herfst brengt een hele kleurenpracht met zich mee. Maar ook de nodige risico's waar men toch even bij stil moet staan!

Vele honden vermaken zich in het bos met afgevallen eikels, kastanjes, dennenappels en takken. Maar PAS OP!; zorg dat uw hond niks opeet of stuk kauwt. Eikels bijvoorbeeld, bevatten veel looizuur, dat kan zorgen voor maag-darmproblemen en in ernstige gevallen zelfs nierfalen. Eenmaal ingeslikte eikels, kastanjes of dennenappels kunnen een verstopping veroorzaken, waarbij mogelijk het obstakel operatief uit de maag of darmen moet worden verwijderd.

Ook is het goed opletten dat de hond geen hapjes neemt van alle paddenstoelen die in groten getale en in alle vormen en maten uit de grond schieten. Want weet u precies welke giftig zijn en welke niet? Wat veilig is voor de mens om te eten, is lang niet altijd veilig voor de hond.

Als laatste het spelen met takken en stokken: regelmatig zien we honden met zgn. 'stoktrauma', tijdens het spelen schiet de stok in de wang/tong/mond, bijvoorbeeld doordat ze struikelen met een tak in de bek. Verwondingen in de bek en keel door stoktrauma zijn vaak ernstig en gecompliceerd.

Maar laten we natuurlijk niet vergeten te genieten van dit mooie seizoen!
Spoed?

Telefoon/Adres

Praktijk Rijswijk
Oranjelaan 72
2281 GH Rijswijk
070 - 3 900 800
Openingstijden

Praktijk Voorburg
Parkweg 247
2271 BC Voorburg
070 - 3 862 210
Openingstijden