Kattenziekte uitbraak?

We kregen vragen in de kliniek over een mogelijke uitbraak van kattenziekte in Leiden. We zijn op onderzoek uit gegaan en het bleek hier slechts om één kat te gaan. We houden de nieuwsberichten uiteraard voor u in de gaten en zullen u op de hoogte stellen wanneer er wel echt sprake is van een uitbraak.

Klik hier voor artikel in het Leidsch Dagblad

Als u uw kat(ten) jaarlijks laat vaccineren, dan krijgt de kat binnen het gebruikelijke vaccinatieschema elke 2 jaar de grote cocktail met daarin de vaccinatie tegen kattenziekte. De vaccinatie tegen kattenziekte is de enige bescherming tegen deze dodelijke infectieziekte. ALLE ongevaccineerde katten kunnen deze ziekte oplopen, ook binnenkatten. Kattenziekte is een dusdanig besmettelijke ziekte, dat ziektekiemen ook via schoenzolen, kleding, vlooien etc. overgebracht kan worden. Bovendien overleven ziektekiemen erg lang in het milieu.
Ondanks dat dit geval in Leiden op zichzelf lijkt te staan, zijn er zo recent als najaar 2014 uitbraken geweest in Nederland, waarbij vele honderden katten zijn overleden.

Spoed?

Telefoon/Adres

Praktijk Rijswijk
Oranjelaan 72
2281 GH Rijswijk
070 - 3 900 800
Openingstijden

Praktijk Voorburg
Parkweg 247
2271 BC Voorburg
070 - 3 862 210
Openingstijden