NIEUWSBRIEF: VacciCheck, Seniorconsult, en alles rondom de feestdagen

NIEUW!

We introduceren deze maand twee uitbreidingen van onze dienstverlening: de VacciCheck en het Seniorconsult.

De VacciCheck is een bloedtest die wij op de praktijk kunnen uitvoeren, waarmee de aanwezigheid van antistoffen, opgebouwd door vaccinatie, getest kan worden. Hiermee kan onder- maar ook over-vaccineren voorkomen worden. Men vaccineert liever niet teveel, maar te weinig geeft geen goede werking en is dus zinloos. Vaccineren is de enige wijze waarop we onze huisdieren tegen (levens)gevaarlijke infectieziektes kunnen beschermen. De VacciCheck is bijvoorbeeld heel geschikt om dieren te testen met onduidelijke entstatus (bijv. uit het buitenland), dieren die overgevoelig reageren op vaccinaties, maar ook bijvoorbeeld voor puppy's om te kijken of ze na de basisvaccinaties wel daadwerkelijk voldoende afweer hebben opgebouwd. De VacciCheck is er voor de hond en voor de kat. Voor meer informatie, zie het artikel op onze website.

Speciaal voor de 'grijze snuitjes' onder onze patiënten, hebben wij een consult ontwikkeld: het seniorconsult. Onze huisdieren worden steeds ouder. Doordat we aandoeningen in een eerder stadium kunnen opsporen en behandelen, verlengen we niet alleen de levensverwachting van onze huisdieren, maar kunnen we ook hun oude dag zo fijn mogelijk maken.

Tegen een voordelig tarief wordt uw senior hond of kat volledig nagekeken, worden ouderdomsklachten uitgebreid besproken, voeren we onder andere bloedonderzoek en urine-onderzoek uit en krijgt u adviezen hoe u uw hond of kat een zo comfortabel mogelijke oude dag bezorgt. Voor meer informatie; lees verder bij Senioren op Consult.

Heeft u nog vragen en/of wilt u een afspraak maken voor de VacciCheck en/of Seniorconsult, dan staan wij u graag te woord aan de balie of telefoon.

-----

De Sint is afgelopen weekend weer in ons land gearriveerd en ook de kerstdagen komen weer snel dichterbij. Dus is het goed om in deze maand weer extra alert te zijn op bepaalde zaken.

Gevaarlijke lekkernijen

Heerlijk al dat Sinterklaas snoepgoed, de kerstkransjes en ander lekkers, maar ze zijn niet geschikt voor onze huisdieren!  Niet alleen worden onze huisdieren er veel te dik van, veel snoepgoed is ook levensgevaarlijk!

Lees hier meer over de gevaren van chocolade en waarom het zo belangrijk is om te voorkomen dat de hond bijvoorbeeld de chocoladeletter uit de kinderschoen te pakken krijgt. Ook zorgvuldig ingepakt snoepgoed in een cadeau of surprise is niet veilig. Honden ruiken de lekkernij door de verpakking heen en zullen meestal weinig moeite hebben het in een onbewaakt ogenblik te pakken te krijgen. En een schaaltje snoepgoed op tafel, is erg verleidelijk voor hond en kat.

Feestversiering

Bij het decoreren van het huis voor de feestdagen, is het ook belangrijk om bewust te zijn van potentiële gevaren voor uw huisdieren. Heeft u katten die de kerstboom zien als een boom gevuld met speelgoed? Dan kiest u liever voor plastic versiering en geen traditionele glazen ballen. De ballen zijn aanlokkelijk speelgoed, eenmaal uit de boom geketst en kapot gevallen, kunnen ze lelijke verwondingen veroorzaken. Engelenhaar of sliertjes lametta veroorzaken levensgevaarlijke darmobstructies als ze worden opgegeten door uw huisdier.

En verberg goed de snoeren van de kerstverlichting, want door een cavia of konijn zijn ze zo doorgeknaagd, met de kans dat ze een enorme schok krijgen.

Planten als de Maretak, Kerstster, Kerstroos en Hulst die in deze dagen zo gezellig staan, zijn bijzonder giftig. Heeft u (kerst)stukjes staan, ga dan na of er geen planten in verwerkt zijn die giftig zijn voor nieuwsgierige katten die graag aan planten knabbelen. Zelfs het water wat in de schalen van kerstboom of kerststukje staat, is gevaarlijk indien het opgedronken wordt door een huisdier.

Oud en nieuw

Heeft uw huisdier angst voor vuurwerk, dan is het verstandig tijdig te beginnen met de voorbereiding. Er zijn verschillende producten te verkrijgen in onze kliniek die uw huisdier door het knallende uiteinde heen kunnen helpen. Met veel producten moet echter enige tijd van tevoren al gestart worden. Kalmerende medicatie kent zijn risico’s en zou bij voorkeur vermeden moeten worden, beter probeert u eerst één van de producten uit dit overzicht. En op onze site vindt u meer tips over omgaan met vuurwerkangst.

En controleer nog even de chipregistratie, want als uw huisdier in zijn schrik ervandoor gaat, wilt u wel dat de instanties die uw dier vinden, u goed kunnen bereiken.

Spoeddienst

De decembermaand betekent ook dat wij gesloten zullen zijn op de feestdagen. Maar waar kunt u dan terecht als u huisdier iets mankeert? Wie kunt u bellen als uw hond op Kerstavond de schaal met kerstkransjes heeft verorberd? Geen paniek! Wij zijn aangesloten bij de spoeddienst van Kring Dierenartsen Den Haag en omgeving. Als u belt naar 0900- 222 24 56 wordt u doorgeschakeld naar de dierenarts in uw regio die op dat moment dienst heeft. 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Er is altijd een dierenarts waar u terecht kunt.

Op donderdag 24 december en donderdag 31 december zullen onze klinieken tevens eerder sluiten dan normaal, aangezien wij ook graag deze avonden met familie en vrienden door willen brengen. Kijk voor wijzigingen op onze openingstijden op onze website.

Pension

Misschien heeft u voor de kerstvakantie wel een leuke vakantie op de planning staan. Zorg dat u op tijd bent met het regelen van een pension voor de hond en kat. Tijdens de vakantieperiodes zijn pensions snel volgeboekt. Op onze website kunt u een overzicht vinden van pensions. Informeer bij het maken van de reservering goed welke (aanvullende) vaccinaties zijn vereist. Vaak willen pensions bijvoorbeeld dat de hond naast de jaarlijkse enting ook de Kennelhoest (neus)enting krijgt. Of dat bij de kat de vaccinatie tegen niesziekte niet ouder mag zijn dan een half jaar. En gaat uw huisdier mee naar het buitenland, dan heeft het land van bestemming ook zo zijn eisen. Dieren die naar het buitenland reizen moeten minimaal 3 weken van tevoren een Rabiësenting hebben gehad, in het bezit zijn van een Europees paspoort en gechipt zijn. Veel landen kennen echter nog aanvullende eisen. Kijk voor meer informatie op de website van het LICG.

-----

Wist u ook al dat wij een facebookpagina hebben? Hier vindt u handige tips, acties, nieuwtjes en verhalen met foto’s uit te praktijk. En zo blijft u altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op onze praktijken.

Sinds het voorjaar zijn wij aangesloten bij webshop Doc&Booff, zodat u ook voor al uw overige dierbenodigdheden bij ons terecht kunt. Maak een account aan en koppel deze aan onze praktijk, zo kunt u uw pakketjes gratis bij ons afhalen.

Rest ons u alvast fijne feestdagen te wensen en een veilige decembermaand voor uw huisdieren.

Met vriendelijke groet,

De dierenartsen en assistentes van Dierenkliniek Leeuwendael

Dierenkliniek Leeuwendael logo

 

Oranjelaan 72
2281 GH Rijswijk
070-39 00 800
 
Parkweg 247
2271 BC Voorburg
070-38 62 210
 
info@dierenkliniek-leeuwendael.nl
 
website
facebook
webshop Doc&Booff
 
 
 
Spoed?

Telefoon/Adres

Praktijk Rijswijk
Oranjelaan 72
2281 GH Rijswijk
070 - 3 900 800
Openingstijden

Praktijk Voorburg
Parkweg 247
2271 BC Voorburg
070 - 3 862 210
Openingstijden