Daphna de Wit

Ik ben Daphna de Wit, sinds 2011 werkzaam als paraveterinair bij Dierenkliniek Leeuwendael.

Na eerst anderhalf jaar Biologie gestudeerd te hebben aan de universiteit Leiden, ben ik in 2001 begonnen aan de opleiding Dierverzorging op het Holland College in Maasland. In het derde leerjaar kon ik starten met de opleiding Paraveterinair.
Beide diploma's behaalde ik in 2005. Vooral aan de stages bij dierenwinkels, pensions, op kinderboerderijen, bij een schapenboerderij etc. denk ik met veel plezier terug.
Jammer genoeg lukte het me niet direct om aan de slag te gaan als Paraveterinair. Dus ik heb nog enkele jaren administratief werk gedaan. In 2010 lukte het me echter om via een veterinair uitzendbureau dan toch als dierenartsassistente aan de slag te gaan. Na bij enkele praktijken in de regio Den Haag te hebben gewerkt, kon ik mij eindelijk settelen bij Dierenkliniek Leeuwendael.

Vlak voordat ik aan de slag ging bij Dierenkliniek Leeuwendael ben ik getrouwd. Samen met mijn man hebben we twee 'poezenkinders': Tara en Elske.  Hoewel ik in mijn leven verschillende soorten huisdieren heb gehad, ben ik een echt 'kattenmens'. In de kliniek weten mijn collega's dat ik niet terugdeins voor 'agressieve tiepjes' en ik vind het een uitdaging om te helpen een onderzoek of behandeling ook voor een gestreste kat zo rustig en soepel mogelijk te laten verlopen.
Naast de dagelijkse bezigheden op de praktijk, beheer ik de inhoud van deze website en onze facebookpagina. En sinds 2017 ben ik onderdeel van de klankbordgroep van de webshop VoorMijnDier waarbij wij zijn aangesloten. Samen met andere dierenartsen en assistentes adviseren wij de webshop over het assortiment en schrijven adviezen en blogs.Op deze foto sta ik met mijn Ragdoll Amy, zij is helaas op 1 januari 2015 overleden. Mijn collega heeft een mooi In Memoriam voor haar geschreven, wat hier is terug te lezen.
Spoed?

Telefoon/Adres

Praktijk Rijswijk
Oranjelaan 72
2281 GH Rijswijk
070 - 3 900 800
Openingstijden

Praktijk Voorburg
Parkweg 247
2271 BC Voorburg
070 - 3 862 210
Openingstijden