Penispuntamputatie bij een kater

Deze knappe kerel onderging een penispuntamputatie. Een WAT? zal u wellicht denken. Ja u leest het goed en de mannen onder onze lezers zullen wellicht snel verder willen scrollen... ;-)Chico heeft al jaren last van blaasgruis. En ondanks een streng dieet, bleef hij maar blaasgruis vormen. Helaas komt dat soms voor. En het gruis in zijn urine zorgde ervoor dat hij steeds weer verstopt raakte. De urinebuis van een kater loopt naar het uiteinde in de penis taps toe in een heel smal puntje. Als gruisjes zich verzamelen in het puntje, zit de afvoer dicht. Hij kan dan niet plassen, dus de blaas stroomt vol en dit is een absoluut SPOEDGEVAL! Als de blaas namelijk overvuld raakt, gaat de urine terugstromen naar de nieren met nierfalen tot gevolg.

Dieetvoer hielp niet voldoende bij Chico om gruis te voorkomen, dus stelden we een penispuntamputatie voor.
Bij een penispuntamputatie wordt een deel van de penis weggehaald, waarna er een nieuwe plasopening wordt gecreëerd, die veel ruimer is, waardoor blaasgruis veel makkelijker uitgeplast kan worden.Een penispuntamputatie is best een zware operatie, maar deze vent heeft zich er kranig doorheen geslagen. Momenteel zit Chico nog in de opname, de eerste dagen had hij nog een katheter in om te plassen, zodat de wond kans krijgt om te genezen. De 'lampenkap' die hij om moest om hem ervan te weerhouden aan de katheter en/of wond te zitten, vond hij echter een stuk minder geslaagd. Zo lief als hij is heeft hij wel keurig de kraag om gehouden.

Morgen zal Chico waarschijnlijk naar huis mogen. We hopen dat hij voorspoedig geneest en nooit meer verstopt zal raken.

Enige tijd terug hebben we ook bij kater Tommie eenzelfde operatie uitgevoerd. Gelukkig namen beide katers het ons niet al te kwalijk en wilden ze nog steeds graag knuffelen, ondanks de hele behandeling, katheter en de kraag. Chico is inmiddels lekker thuis aan het opknappen en Tommie is helemaal hersteld, met hem gaat het, op de juiste voeding, heel erg goed.


Spoed?

Telefoon/Adres

Praktijk Rijswijk
Oranjelaan 72
2281 GH Rijswijk
070 - 3 900 800
Openingstijden

Praktijk Voorburg
Parkweg 247
2271 BC Voorburg
070 - 3 862 210
Openingstijden