Spoed?

Een spoedgeval is een medisch probleem dat niet (lang) kan wachten. Maar wanneer kan iets wachten en wanneer moet u direct met uw huisdier langskomen? Uiteraard kunt u altijd bellen om dit te overleggen met de assistente. De beslissing om te wachten of langs te komen is niet altijd eenvoudig, bij twijfel zullen we u daarom altijd vragen om langs te komen.

Buiten openingsuren kunt u bellen met het spoednummer 0900-22 22 456. U krijgt dan de dierenarts aan de lijn, uit de Dierenarts Kring Haaglanden, die op dat moment dienst heeft. Misschien is telefonisch advies voldoende, of kan het wachten tot de volgende werkdag als u eigen dierenarts weer beschikbaar is. Maar als het echt nodig is dan kunt u bij de dierenarts in de dienst dag en nacht terecht. Een dierenarts in de dienst kan geen huisvisites afleggen, dus u zult zelf met uw dier naar de betreffende praktijk moeten komen. Heeft u geen vervoer, dan kunt u de dierenambulance hiervoor bellen.

Dierenambulance Den Haag: 070-328 28 28
 
Houd er rekening mee dat de tarieven tijdens de spoeddienst hoger liggen en dat er direct afgerekend dient te worden. Heeft u medische gegevens van uw dier en/of gebruikt uw dier medicijnen, neem dit dan mee naar de dienstdoende dierenarts.

Voorbeelden van spoedgevallen

Dierenkliniek Leeuwendael is aangesloten bij Dierenartsenkring Haaglanden. Dit is een samenwerkingsverband, opgericht in 1963, van 25 zelfstandige dierenklinieken en dierenartspraktijken.
Door een goede dienstregeling is uw huisdier 24 uur per dag het hele jaar door verzekerd van goede diergeneeskundige zorg.
De Kring organiseert ook nascholing voor dierenartsen en assistenten. Er wordt gestreefd naar een zo hoog mogelijke kwaliteit diergeneeskundige zorg.
Als uw huisdier in de dienst is behandeld door een Kringdierenarts, ontvangt uw eigen dierenarts hier altijd verslag van, zodat het medisch dossier compleet blijft.