Let op: per 1 december kunt u voor vragen over de zorg van uw huisdier terecht bij Pets Health Den Haag op 070 - 369 42 40.

Tarieven

Onze prijzen

Wilt u weten wat een product kost of een offerte laten maken van een behandeling, dan kunt u dit vragen aan de assistente. Een prijslijst zult u noch op onze website, noch in onze kliniek terugvinden. Onze prijzen zijn namelijk continu aan veranderingen onderhevig. Inkoopkortingen of bijvoorbeeld wegvallende patenten kunnen prijzen verlagen, terwijl BTW-verhogingen en prijsverhogingen door dure grondstoffen de prijs kunnen verhogen.

Dierenartsen in Nederland mogen hun eigen tarieven bepalen. Prijzen vergelijken voordat men een dierenarts kiest, lijkt dus logisch. Maar als u verschillende dierenartsen belt en ze allen de prijs vraagt van een specifieke behandeling, bent u toch onbewust appels met peren aan het vergelijken. Een dierenarts uitkiezen op basis van een prijs, is dus niet aan te raden. 

Zoveel verschillende klinieken en praktijken er bestaan, zoveel verschillen vindt u in prijzen. Prijzen worden onder andere bepaald door de kosten die voor een product of dienst worden gemaakt. Die kosten kunnen tussen dierenartsen enorm verschillen. Denkt u bijvoorbeeld eens aan de kosten van het pand (niet alleen de grootte of de locatie maar ook grote stad versus platteland kan veel uitmaken), de voorzieningen in het pand, de (na)scholing van dierenartsen en assistenten, de faciliteiten op gebied van operaties/opname/diagnostiek, de kwaliteit van de geleverde producten en diensten, de inkoopmogelijkheden van de praktijk (een grote kliniek kan meer korting bedingen dan een kleine), de aanwezigheid van een spoeddienst etc.

Daarnaast rekent elke dierenarts op zijn eigen wijze zijn marges. Waar de ene dierenarts goedkope consulten rekent, maar bijvoorbeeld duurdere operaties, berekent de ander liever een wat duurder consult en lage medicijnprijzen. 

Wat krijgt u voor de prijs die gevraagd wordt voor een product of dienst? Prijs van voeding of medicijnen kan bijvoorbeeld laag bij de één zijn, maar dan moet u het wel op gezette tijden ophalen in plaats van dat u de hele dag door terecht kunt. Dit soort 'service' is een onderdeel van het product, en dus van de prijs.   

Weet u precies welke medicatie en technieken uw dierenarts toepast tijdens een operatie? Meer veiligheid bijvoorbeeld, betekent hogere kosten, dus hogere prijzen. Een hartmonitor, beademing en een assistente die uw dier bijstaat tijdens een operatie, brengen hogere kosten met zich mee. Maar waarschijnlijk vindt u het ook wel zo fijn dat er extra zorgvuldig over uw dier gewaakt wordt.

Zo ziet u, de opbouw van prijzen is heel complex, en het vergelijken van prijzen dus ook. Wij denken dat het veel belangrijker is dat u uw keuze baseert op ervaring en informatie over de geboden diensten en producten. We hopen dat deze website u daarbij helpt.

Terug naar Algemene informatie