Let op: per 1 december kunt u voor vragen over de zorg van uw huisdier terecht bij Pets Health Den Haag op 070 - 369 42 40.

Verzekering

Een zorgverzekering voor uw huisdier

U denkt er waarschijnlijk liever niet aan, maar uw huisdier kan op een dag ernstig ziek worden of een ongeval krijgen. De kosten voor onderzoek, behandeling, eventueel operatie en opname, kunnen al gauw hoog oplopen. En wat te denken als u doorverwezen wordt naar een specialist? Op diergeneeskundig gebied is tegenwoordig heel veel mogelijk, maar hoe vervelend zou het zijn als u de beslissing over de behandeling van uw huisdier moet laten afhangen van de kosten?!

Gelukkig kunnen honden, katten en konijnen tegenwoordig verzekerd worden. Net als voor onszelf bestaan er zorgverzekeringen. Een basisverzekering dekt meestal al een groot deel van de kosten die worden gemaakt bij een ziekte of ongeval. Door middel van aanvullende pakketten kunt u de dekking verder uitbreiden. Voordat u een verzekering afsluit is het goed om de verschillende maatschappijen en pakketten met elkaar te vergelijken. Net als bij verzekeringen voor onszelf, zijn er grote onderlinge verschillen in mate van dekking, de hoogte van de eigen bijdrage en de uitsluitingen. Bij bepaalde rassen kunnen sommige erfelijke aandoeningen bijvoorbeeld worden uitgesloten. Vergelijk goed de polisvoorwaarden en bepaal welke type verzekering het beste bij uw (financiƫle) situatie en uw huisdier past. Maar PAS OP met vergelijkingssites! Vergelijk liever de informatie van de websites van de verzekeraars zelf. Er is gebleken dat de informatie op vergelijkingssites vaak niet up to date is en soms zelfs foutief!

Een verzekeraar waar wij goede ervaringen mee hebben is Petplan. Maar ook onder andere OHRA en PetSecur bieden huisdierverzekeringen aan.

Er zijn steeds meer verzekeringsmaatschappijen die een huisdierenverzekering aanbieden. Prijzen en dekkingen kunnen erg uiteen lopen. Houd in uw achterhoofd dat een goedkopere premie meestal ook lagere dekking betekent.

Terug naar Algemene informatie