Michelle Dissel

Paraveterinair

Michelle Dissel
Michelle Dissel Paraveterinair

Mijn naam is Michelle Dissel en kom vanaf juni 2017 het team versterken. Een zeer goede motivatie om mijn diploma te behalen! Ik ben nu bezig met mijn laatste jaar van de opleiding MBO niveau 4+ Dierenartsassistente, dit volg ik bij het Wellant-college te Houten.

In mijn tweede leerjaar (2016) heb ik voor de eerste keer stage gelopen bij Dierenkliniek Leeuwendael, in deze periode van tien weken heb ik het ontzettend naar mijn zin gehad en veel geleerd. In 2017 heb ik nogmaals stage gelopen bij de kliniek, alleen dit keer voor vijf weken.

Een mooie periode om mijn opdrachten af te ronden en als voorbereiding op de werkzaamheden die ik straks zelfstandig mag verrichten. Ik heb de afgelopen jaren ook stage gelopen bij het Streekdierentehuis ’t Julialaantje te Rijswijk, bij schapenbedrijf Charmille in Frankrijk en bij de Universiteitskliniek voor Paarden te Utrecht. Bij het schapenbedrijf help ik nu ieder jaar tijdens de aflammerperiode, het is hard werken, maar ik haal hier veel voldoening uit.

Sinds ik geboren ben hebben we huisdieren gehad. Ik ben opgegroeid met een zeer lieve, rustige Bouvier genaamd Lady en een aantal jaren na haar overlijden hebben mijn ouders Janey in huis genomen, een Nova Scotia Duck Tolling Retriever. Janey had veel karakter, heel slim en een echte draak. Met haar sta ik hieronder op de foto, helaas is zij augustus 2016 plotseling overleden. Zonder hond was het erg stil in huis, mijn wens was altijd een eigen hondje en wel een Border Collie. Iets eerder dan gepland kwam zo Willow op mijn pad. Ik heb haar eind augustus 2017 mogen ophalen.

Ik haal veel plezier uit het bezig zijn met honden, zoals de wandelingen en het trainen. Naast honden heb ik hamsters, vissen, parkietjes en ratten in huis gehad. Het beroep dierenartsassistente is een jaar voor ik de opleiding begon op mijn pad gekomen. In eerste instantie wilde ik bij de politie of Koninklijke Marechaussee aan de slag. Hiervoor heb ik mijn diploma MBO niveau 4 Sociaal Maatschappelijk Dienstverlening behaald. De intakeprocedure is bij beiden zeer streng en uiteindelijk heb ik die droom opgegeven.

Tijdens mijn zoektocht naar een nieuwe studie/interesse, kreeg ik van vrienden en familie vaak te horen dat ik goed met dieren werk. Hierdoor ben ik mij gaan verdiepen in het beroep dierenartsassistente. En wat blijkt, dit is precies wat ik zoek! En nu heb ik het geluk dat ik na mijn studie direct aan de slag kan bij Dierenkliniek Leeuwendael.