Spoed

Informatie bij spoed

Een spoedgeval is een medisch probleem dat niet (lang) kan wachten. Maar wanneer kan iets wachten en wanneer moet u direct met uw huisdier langskomen? Uiteraard kunt u altijd bellen om dit te overleggen met de assistente. De beslissing om te wachten of langs te komen is niet altijd eenvoudig, bij twijfel zullen we u daarom altijd vragen om langs te komen.

Buiten openingsuren kunt u bellen met het spoednummer 0900 - 22 22 456. U krijgt dan de dierenarts aan de lijn, uit de Dierenarts Kring Haaglanden, die op dat moment dienst heeft. Misschien is telefonisch advies voldoende, of kan het wachten tot de volgende werkdag als u eigen dierenarts weer beschikbaar is. Maar als het echt nodig is dan kunt u bij de dierenarts in de dienst dag en nacht terecht. Een dierenarts in de dienst kan geen huisvisites afleggen, dus u zult zelf met uw dier naar de betreffende praktijk moeten komen. Heeft u geen vervoer, dan kunt u de dierenambulance hiervoor bellen.

Dierenambulance Den Haag: 070 - 328 28 28
 
Houd er rekening mee dat de tarieven tijdens de spoeddienst hoger liggen en dat er direct afgerekend dient te worden. Heeft u medische gegevens van uw dier en/of gebruikt uw dier medicijnen, neem dit dan mee naar de dienstdoende dierenarts.

Voorbeelden van spoedgevallen